Ford Ranger F-350 1978 (VERHUUR)

Sinds 2021 ben ik de trotse eigenaar van een oldtimer. Een Ford F-350 Ranger XLT camper editie.

Bouwjaar 1978

Motor 7.5 ltr v8 460 inch

Deze auto wordt regelmatig verhuurd voor bruiloften en evenementen. Voor informatie en/of beschikbaarheid kunt u mij een e-mail sturen.

 

Ford F-350 —Number One—

Waarom ik een Ford pick-up gekocht heb en waarom ik deze oldtimer de naam Number One gegeven heb deel ik graag met jullie.

Mijn vader heeft twee broers. Beiden zijn net na de oorlog geëmigreerd naar Canada en Amerika, zoals zoveel mensen uit Zeeland en andere provincies. Er werden daar vaak nieuwe dorpen gesticht en kerkelijke gemeenschappen. Er zijn er die berooid terug kwamen, er zijn er die gebleven zijn in het land van de vele mogelijkheden. Zo ook mijn familie, de ene broer is in Canada terecht gekomen en de andere in Amerika. Inmiddels is de familie uitgewaaierd en wonen er Vanderharts door heel dat land. Als kind ging ik met mijn ouders mee op familiebezoek. Je raadt het al, dat was mijn eerste kennismaking met enorme vrachtwagens, musclecars en pick-ups.

Ieder gezin heeft daar een pick-up. Ze noemen die daar ‘truck’, de man gaat daarmee naar z’n werk. Als kind vond ik het geweldig om in zo’n wagen te klimmen en het gaf een waanzinnig gevoel om in zo’n hoge wagen mee te rijden met een heerlijke V8-roffel op de achtergrond. Ook herinner ik me de eerste rit met mijn neef in een Chevrolet Corvette, zwarte strepen trekkend op de 130 meter lange oprijlaan van mijn oom……

Mijn oom, oudste broer van mijn vader is na een paar jaar (jaren zestig denk ik) een bedrijf begonnen dat auto-onderdelen verchroomde. In Michigan, in het hart van de auto-industrie. Zij verchroomden bijvoorbeeld alle logo’s van de Mustang. Dus tot een bepaald jaartal komen al deze logo’s en ‘paardjes’ uit die fabriek!

Ik had een bijzondere band met deze oom. Er was een klik. Hij noemde mij steevast ‘Number One’, soms vergezeld met een duimpje of een schouderklop.

Nu, jaren later weet ik dat ik niet de enige ben die door hem zo genoemd werd. Ook zijn kinderen en kleinkinderen kregen deze titel wel eens.

Toen ik mijn zakelijke wagen in wilde ruilen voor een andere wagen kwam ik een Ford Ranger Pick-up van 3 maanden oud tegen. De vorige eigenaar kon niet aan zijn verplichtingen voldoen en van Mossel zat ermee…..korte proefrit was voldoende om mijn eerste Pick-up aan te schaffen. Wat geweldig, oude liefde. De herinneringen kwamen weer boven!

 

Juist die Ranger heeft ervoor gezorgd dat ik ook onverwachts de F-350 uit 1978 kon kopen.

Door een gesprek met een liefhebber die me aansprak naar aanleiding van mijn nieuwe auto spraken we beiden onze droom uit. We zouden beiden dolgraag een oldtimer Ford bezitten.

Samen kopen is geen succes. Samen genieten wel, passie moet je immers delen!

Voor mij had het geen haast, echter ineens kwam toch dat berichtje met een paar foto’s.

Toch maar gaan kijken en uiteindelijk gekocht, wetende dat het een uniek model is, zeker in deze staat. Volledig origineel.

De F-350 is precies de auto die mijn ome Celus had. In al die jaren dat ik hem gekend heb had hij deze. Een blauwe, uit 1979. Op wat details na heb ik nu dezelfde auto als mijn grote vriend, mijn Number One. Je zult begrijpen dat ik deze auto graag een naam geef. Als eerbetoon. Als herinnering. Gewoon omdat ik besef dat ik zonder zijn emigratie wellicht nooit deze auto had gehad.

Later is allang begonnen!