Interieur Scania

November 2021

Onze Scania naderde na het spuitwerk en de special paint de voltooiing.

Over elke stap in het proces van de opbouw van de Scania wordt goed nagedacht.

Nu het interieur aan de beurt was bleek juist dat toch lastiger dan gedacht. Er zijn zoveel mogelijkheden en wij als interieurbouwer kijken weer net anders dan anderen. Al jaren zijn we aan het nadenken over ons interieur.  Natuurlijk hebben we naar andere interieurs gekeken maar we hebben ons vooral laten leiden door onze eigen ideeën en smaak.

 

De stijl moest Oldskool zijn, dat hoort bij de auto en bij Jurian. Een gespoten dashboard zoals vroeger bij Ceusters en Dellemans. Ook kon rode pluche niet ontbreken. Met dat gegeven zijn we een kleur gaan zoeken die een mooie combinatie zou zijn met het pluche en de kleuren van de cabine. We hebben een mooie crème-kleur uitgezocht waar ook bijpassend leer in verkrijgbaar was zodat we alles een geheel zou worden.

 

We wilden graag een kastenwand met een vitrine. Dat hebben er meer, maar wij wilden iets bijzonders. We kwamen op het idee om de kast rond te laten lopen met in het midden een kast voor iets speciaals. Maar wat? Flessen drank, een mooie vrachtwagen, we wisten het niet. Totdat we in het gesprek met Xavier op het idee kwamen om een schaalmodel van de Zeven Provinciën te laten maken. Dat schip is namelijk op de achterkant van de cabine gespoten en past dus bij de auto en bij onze familiegeschiedenis.

 

Omdat we de bovenkast rond wilden vonden we het ook mooi om onder de kast een bank te maken die dezelfde ronding zou krijgen. Een bank vinden we mooier dan een bed en is voor ons ook praktisch. Boven de bank een vermelding van Back to the Oldskool, gestanst in het leer en voorzien van verlichting. Zo is er een blijvende herinnering aan de vriendengroep die ontstaan is.

 

Gespoten dashboard, rode pluche, geknoopte delen, de bovenkast en de bank. We waren erover uit, dit moest het worden!  Xavier van Salmon Custom Consult ging volledig mee in onze ideeën en werd steeds enthousiaster. Hij zag kansen waar anderen beperkingen zagen. We waren blij dat we onze droom al werkelijkheid zagen worden en gaven hem vol vertrouwen de opdracht.

 

Het schaalmodel van het schip bleek te koop en was uiterst gedetailleerd. We werden nog enthousiaster.  Het mooie, persoonlijke verhaal achter de special paint ging ineens mee naar binnen de cabine in. Hoe mooi kan het zijn!

Om het persoonlijke element kompleet te maken heeft Jurian aan zijn opa gevraagd of de gouden sabel van mijn vader een plaats zou mogen krijgen in de cabine. De sabel wordt bij de Marine gebruikt voor speciale gelegenheden en is onderdeel van het gala-kostuum. De sabel is gedeeltelijk van goud en ivoor en voorzien van versierselen.  De sabel verwijst dus naar de marine, is van opa en heeft een link met de zwaarden van de noormannen uit Scandinavië, juist de stijl waarin de auto is opgebouwd.  Omdat dat ook de eerste aanleiding was om een schip op de achterkant te laten spuiten is voor ons de cirkel rond.

 

Buiten en binnen. Alles is op elkaar afgestemd. Opgebouwd in Oldskool stijl.  Nu het interieur klaar is is de auto kompleet. Onze auto, opgebouwd naar onze wens rekening houdend met de stijl van toen. Maar vooral met een eigen karakter. Ons karakter.